UW WENSENLIJST

Hoe reinig ik mijn meubels met kunstleer of velours bekleding?

Onderhoudsadvies kunstleer en velours stoffen

 • Kunstleder:
  Kunstleder is onderhoudsvriendelijk en duurzaam.
  Het is aanbevolen om plekken die het zwaar te verduren hebben regelmatig te reinigen, omdat vervuiling door contact met zweet, huidcrèmes en -vet het synthetische leder op de lange termijn kunnen aantasten, de weekmakers kunnen onttrekken en een chemische reactie kunnen veroorzaken.
  Het oppervlak kan daardoor verharden, verkleuren of scheuren.
  Gebruik daarvoor gedestilleerd water, een sopje en een katoenen doek.
  Vermijd producten met oplosmiddelen en alkalische of schurende schoonmaakmiddelen.
  Verwijder na het schoonmaken alle resten van het reinigingsmiddel, omdat ze ertoe kunnen leiden dat de bekleding sneller opnieuw vuil wordt. Nadrogen met een zachte, droge doek.
  In tegenstelling tot leder moet kunstleder niet worden ingevet of geolied.
  Gebruik daarom geen producten die voor leder zijn bestemd.

Velours:
Op velours en veloursachtige oppervlakken kunnen zitafdrukken zichtbaar zijn.
Door druk tijdens het gebruik wordt de vleug van het weefsel platgedrukt.
Hier geldt: des te hoger de pool, des te groter het verschil.
Door het platdrukken van de vleug changeren de individuele polen van het weefsel tussen licht en donker of tussen mat en glanzend. Dit kan de indruk van vlekken of slijtage geven.
Dit is echter een specifieke producteigenschap die niet van invloed is op het gebruik, het nut, de functie en de levensduur van het meubelstuk. Door de stof met een vochtige doek af te nemen, richten de polen zich weer op. Zorg dat de bekleding volledig is gedroogd, voordat U er weer gebruik van maakt.
Het regelmatig onderhouden van Uw meubels is gelijk te stellen aan de dagelijkse lichaamsverzorging.
Vuil door dagelijks gebruik, bijvoorbeeld stof, zand en kruimels, moet regelmatig worden verwijderd door te stofzuigen. Gebruik hiervoor altijd een bekledingsborstel en zuig in de richting van de vezel.
Wacht niet tot de vervuiling duidelijk zichtbaar wordt. Om de vezels van Uw stof zo lang mogelijk elastisch te houden, volstaat het om de bekleding zo nu en dan met de vezel mee af te nemen met een vochtige zeem. Gebruik nooit microvezeldoekjes of stoomreinigers!

velours stoffen datzitt


Verwijder vlekken zo snel mogelijk. Dep gemorste vloeistoffen onmiddellijk op met een sterk absorberende doek of met keukenpapier, zodat de vloeistof niet in het weefsel kan doordringen.
Wrijf nooit op de plek.
Gebruik voor het reinigen alleen gedestilleerd water, om kalkkringen te voorkomen.
Reinig indien mogelijk grote oppervlakken tegelijk, van naad tot naad en altijd van buiten naar binnen, zodat U de vlek niet groter maakt.
Test het reinigingsmiddel (alkalivrij, olievrij en pH-neutraal) op een onopvallende plaats om ervoor te zorgen dat het product de bekleding niet aantast.
Verwijder na het schoonmaken alle resten van het reinigingsmiddel, omdat ze ertoe kunnen leiden dat de bekleding sneller opnieuw vuil wordt.© Datzitt 2022. Alle Rechten Voorbehouden.